Σχόλια παιδιών και εφήβων για βιβλία που διάβασαν

 

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Ζέη, Άλκη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Αθήνα - 2010
ISBN: 9789605011505
Σελίδες: 316 σ.
Θέμα: Νεοελληνική πεζογραφία Μυθιστόρημα
Περίληψη: 27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να λέει: "Σήκω... έγινε πόλεμος. δεν ακούς τις σειρήνες;" Όταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο, αγαπούσε με πάθος τις αμερικάνικες ταινίες και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία. Τώρα όμως τον βιώνει κάθε μέρα, μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο - μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών. Με οδηγό τους αγαπημένους του ήρωες από την ελληνική ιστορία και την εφηβεία προ των πυλών ο Πέτρος, με την αδελφή του και τους φίλους του, δε διστάζει να πάρει μέρος στην Αντίσταση, έχοντας πάντα για σύνθημα ένα τραγούδι: Πάντα μπροστά μας, για μια καινούρια ζωή...
    << Επιστροφή στα αποτελέσματα        |        Έχετε διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο; Θέλετε να μας στείλετε το δικό σας σχόλιο; Πατήστε εδώ!  ΣΧΟΛΙΑ (8)

1. ΑΝΘΗ-ΣΟΦΙΑ, (ηλικία 14), 2019-04-01 12:03:26
Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο και συγκινητικό βιβλίο που προκαλεί στον καθένα πολλά συναισθήματα, καθώς επίσης ταξιδεύει τους αναγνώστες στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και με αυτόν τον τρόπο γίνεται αντιληπτή η αξία της ειρήνης.
2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, (ηλικία 14), 2019-04-01 11:44:49
Το βιβλίο μου άρεσε, διότι περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα και επίσης πολλές φορές ένιωθες τα συναισθήματα του πρωταγωνιστή.
3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ, (ηλικία 13), 2019-03-19 12:22:49
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι σχετικό με την ιστορία ενός παιδιού, του Πέτρου. Ο Πέτρος είναι ένα εννιάχρονο παιδί, το οποίο περνάει τα χρονιά της κατοχής μαζί με τούς γονείς του, την αδελφή του, τον παππού του και τους φίλους του. Η ιστορία του παιδιού μου άρεσε πάρα πολύ και ελπίζω να αρέσει και σε εκείνους που θα επιλέξουν να το διαβάσουν.
4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, (ηλικία 13), 2015-03-17 18:20:24
Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό και ωραίο βιβλίο. Επίσης είχε και αστεία σημεία.
5. ΑΡΤΕΜΙΣ, (ηλικία 14), 2014-04-28 13:50:02
Ο Πέτρος ένα μικρό αγόρι με ηλικία μόνο 9 ετών παίρνει με τον δικό του τρόπο μέρος στον πόλεμο. Πολλές φορές δεν μπορεί να καταλάβει πως τα δύσκολα έρχονται και όμως καταφέρνει να τα αντιμετωπίσει... Αυτό για το οποίο πόνεσε πιο πολύ ο Πέτρος είναι για τον θάνατο του τριζονιού του... Μέσα από το βιβλίο μπόρεσα πραγματικά να καταλάβω πως ζούσε ο κόσμος όταν γινόταν πόλεμος... Επίσης μπόρεσα να κάνω πολλές εικόνες στο μυαλό μου... Πιστεύω πως είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο για τα παιδιά της ηλικίας μου αλλά και πιο μικρά, αφού είναι πολύ εύκολο να το διαβάσει κανείς!!!
6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, (ηλικία 13), 2014-04-28 11:13:44
Το βιβλίο αυτό με ενθουσίασε, διότι είχε περιπέτεια, δράση και φαντασία. Το βιβλίο αυτό μου προκάλεσε πολλά συναισθήματα, όπως αγωνία, χαρά, λύπη, συγκίνηση κ.α. Με εντυπωσίασε περισσότερο το γεγονός ότι ο Πέτρος δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τον αγώνα του.
7. ΚΥΡΙΑΚΟΣ, (ηλικία 14), 2013-02-16 12:04:27
Κατά τη γνώμη μου το βιβλίο αυτό προκαλεί στον αναγνώστη πολλά συναισθήματα χαράς, αλλά και λύπης. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Πέτρος λόγω της ηλικίας του δεν καταλαβαίνει πάντα τι ακριβώς συμβαίνει και πολλές φορές αντιμετωπίζει τα γεγονότα με αμηχανία. Τέλος, πιστεύω ότι το βιβλίο εξιστορεί τα γεγονότα με μεγάλη παραστατικότητα και η ιστορία του φανερώνει με απλό τρόπο τη βιαιότητα του πολέμου.
8. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, (ηλικία 14), 2013-01-29 09:01:13
Ο ήρωας τη ιστορίας μας είναι ο Πέτρος, ένα εννιάχρονο αγόρι που δυστυχώς ζει στον πόλεμο και στην κατοχή από τον Οκτώβρη του 1940 που αρχίζει ο πόλεμος μέχρι τη λήξη του το 1944. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία που έχω διαβάσει. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο κατά τη γνώμη μου είναι το γεγονός ότι η συγγραφέας καταφέρνει με το μοναδικό της τρόπο να μας βάζει στο κλίμα της εποχής με πολύ παραστατικές και ζωντανές εικόνες. Είναι φορές που θες να χαμογελάσεις. Τέλος με εντυπωσίασε το θάρρος και η δύναμη του Πέτρου που πήρε μέρος στην αντίσταση στα δύσκολα εκείνα χρόνια του πολέμου.

 

 


  Αρχική | Κανονισμός λειτουργίας | Συχνές ερωτήσεις | Χρήσιμα Links | Νέα αποκτήματα | Επικοινωνία
  Βιβλιοθήκη Ελληνογερμανικής Αγωγής.