Σχόλια παιδιών και εφήβων για βιβλία που διάβασαν

 

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα

Λουντέμης, Μενέλαος
Εκδόσεις: Πατάκη, Αθήνα - 2010
ISBN: 9789601660301
Σελίδες: 574 σ.
Θέμα: Νεοελληνική πεζογραφία Μυθιστόρημα
Περίληψη: Πήχτωνε το βράδυ. Λιγόστεψε κι ο αχός απ' τα κυπαρίσσια. Ανάψανε οι λαμπάδες τ' ουρανού. Όλα ήταν γάλα... γάλα... λουλάκι... και σπίθες. Το ποτάμι μουρμούριζε μες στον ύπνο του κρυφά παραμιλητά. Το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε... ολόκληρο το βράδυ. Έγραψε το πιο πικρό, το πιο μεγάλο του παραμύθι... Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν... παρηγορημένο. Είχε καταφέρει όλη τη νύχτα να μετρήσει τ' άστρα... Να τα μετρήσει όλα... σιγά σιγά... ένα ένα... Όλα... Και τα βρήκε σωστά. --
    << Επιστροφή στα αποτελέσματα        |        Έχετε διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο; Θέλετε να μας στείλετε το δικό σας σχόλιο; Πατήστε εδώ!  ΣΧΟΛΙΑ (2)

1. ΑΘΗΝΑ, (ηλικία 14), 2016-03-17 14:35:00
Το μυθιστόρημα ''Ένα παιδί μετράει τ' άστρα'' του Μενέλαου Λουντέμη είναι ένα από τα πιο ωραία μυθιστορήματα που έχω διαβάσει. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι σε κάποια σημεία περίπλοκη αλλά σε γενικές γραμμές είναι κατανοητό. Το ύφος του είναι λιτό αλλά ζωντανό και η πλοκή του είναι ενδιαφέρουσα και σε κάνει να θες να διαβάσεις παρακάτω για να δεις τι θα συμβεί. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
2. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, (ηλικία 15), 2016-03-17 12:04:29
Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πολύ και αξίζει πραγματικά να το διαβάσει κάποιος. Εκτός από την πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή του και την δημιουργία αγωνίας στον αναγνώστη, ταυτόχρονα μεταδίδει και κάποια βαθιά και σημαντικά μηνύματα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 

 


  Αρχική | Κανονισμός λειτουργίας | Συχνές ερωτήσεις | Χρήσιμα Links | Νέα αποκτήματα | Επικοινωνία
  Βιβλιοθήκη Ελληνογερμανικής Αγωγής.