Σχόλια παιδιών και εφήβων για βιβλία που διάβασαν

 

Η φανέλα με το εννιά

Κουμανταρέας, Μένης
Εκδόσεις: Κέδρος, Αθήνα - 1986
ISBN: 9600401713 | 9789600401714
Σελίδες: 312, [3] σ.
Θέμα: Νεοελληνική πεζογραφία Μυθιστόρημα
Περίληψη: Ο Βασίλης Σερέτης -αυτός που αργότερα ονόμασαν Μπίλ - φεύγει μια ζωή κυνηγημένος από τη μια πόλη στην άλλη, αφήνοντας πίσω του ομάδες και προπονητές. Ατίθασος, άπιστος, εγωιστής. Τις μέρες αλωνίζει τα γήπεδα και τα βράδια, όταν δεν κουρνιάζει στα μπαρ, στρώνει πασιέντσες. Ένας άνθρωπος μέσα στο πλήθος και γι' αυτό μοναχικός. Γήπεδα, ξενοδοχεία, δρόμοι, ξετυλίγονται με φόντο τη Θεσσαλονίκη το Βόλο και την Αθήνα. Σε καθεμιά από αυτές και μια γυναίκα. Ποδοσφαιριστές, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες, βετεράνοι εναλλάσσονται με μπαρόβιους, ιπποδρομιάκηδες και αθλητικούς ρεπόρτερ. Που ανήκει ο Μπίλ; Τι κρύβεται κάτω από τη φανέλα του; Προς τα που χάνεται παρέα με τη ξεφτισμένη βαλίτσα του και μια τράπουλα με γυμνές; Γιατί φεύγει πάντα με τρένα και κατοικεί σε δωμάτια που βλέπουν σε σταθμούς; "Η Φανέλα με το εννιά" -ιστορία ενός ανθρώπου που από τα είκοσι ως τα είκοσι τρία του μεσουρανεί μέσα κι έξω από τα γήπεδα- είναι το ένατο βιβλίο του συγγραφέα της "Βιοτεχνίας Υαλικών".
    << Επιστροφή στα αποτελέσματα        |        Έχετε διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο; Θέλετε να μας στείλετε το δικό σας σχόλιο; Πατήστε εδώ!  ΣΧΟΛΙΑ (5)

1. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, (ηλικία 15), 2016-03-29 13:03:07
Ωραίο και διασκεδαστικό βιβλίο. Απεικονίζει ρεαλιστικά τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και δείχνει στους νέους τον δρόμο προς την καταξίωση. Θα το πρότεινα κυρίως σε αγόρια και δη σε όσους ασχολούνται με ποδόσφαιρο.
2. ΚΑΝΕΛΛΟΣ, (ηλικία 15), 2016-03-29 12:58:28
Πολύ ωραία πλοκή. Δείχνει ότι, όταν ξεφεύγεις από τον στόχο σου και κάνεις καταχρήσεις, χάνεις την ουσία του.
3. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, (ηλικία 15), 2015-03-16 12:42:42
Ήταν ένα ιδιαίτερο βιβλίο, καθώς παρουσίαζε την ζωή ενός ποδοσφαιριστή με ξεχωριστό τρόπο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ο συγγραφέας τολμούσε να γίνει λίγο χυδαίος. Για εμένα ήταν θετικό, επειδή πιστεύω ότι όλοι μας κάποιες φορές συμπεριφερόμαστε έτσι κάτι που έκανε το βιβλίο πιο ωραίο και ρεαλιστικό.
4. ΠΑΥΛΟΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, (ηλικία 15), 2014-04-28 16:06:06
Το βιβλίο ''Η φανέλα με το εννιά'' είναι ένα βιβλίο που μας δείχνει την ζωή ενός αθλητή σε πραγματικές διαστάσεις. Κατά την γνώμη μου αυτό το βιβλίο είναι για μεγαλύτερες ηλικίες λόγω των βαθιών νοημάτων του. Μου άρεσε άλλα δεν θα το συνιστούσα ως αναγνωστικό βιβλίο.
5. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, (ηλικία 15), 2013-01-24 14:44:33
Το βιβλίο ''Η φανέλα με το εννιά'' ήταν απλά ένα εξαιρετικό βιβλίο. Πραγματικά σας το συνιστώ! Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ στο βιβλίο ήταν πως δεν είχε μόνο αθλητικό περιεχόμενο όπως θα καταλάβαινε κάποιος απο το εξώφυλλο και το τίτλο του βιβλίου. Αντιθέτως μας δείχνει στην πραγματική της διάσταση την δύσκολη ζωή του 20χρονου ''αλήτη'' Μπίλ. Επιπλέον το συγκεκριμένο βιβλίο έχει βγει και σε ταινία με τον ίδιο ακριβώς τίτλο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να το δει. Αξίζει να διαβαστεί!

 

 


  Αρχική | Κανονισμός λειτουργίας | Συχνές ερωτήσεις | Χρήσιμα Links | Νέα αποκτήματα | Επικοινωνία
  Βιβλιοθήκη Ελληνογερμανικής Αγωγής.